Gruppträning

På Träningspasset Tollarp älskar vi gruppträning.
Vi har valt att focusera oss på pass från Les Mills som är ledande inom grupptränings koncept.
Ifall du inte testat så borde du!

Passbeskrivning

 

BODYBALANCE™

En förkoreograferat klass med kraftfulla rörelser hämtade från yoga, cirkulära rörelser från tai chi och styrkeövningar från pilates. Du tränar rörlighet, balans, styrka och avspänning. Du behöver ingen tidigare erfarenhet av yoga, pilates eller tai chi för att kunna vara med. 55 min.

LOVE2DANCE

Är en enklare danspass där vi utövar olika dansstilar och dansgener, med mycket glädje som passar alla dansälskande människor. Kom med oss och upplev glädje,svett och ett sort leende på läpparna.

HOISTCIRKEL

Är ett styrkepass på 12 utvalda Hoistmaskiner. Där vi går igenom hela kroppen 2-3 varv. En instruktör är med och hjälper alla att träna rätt till musik och en härlig gruppdynamik. Här finns det risk att uppleva högsång och några galna danssteg av instruktören. 30min pass

BODYVIVE™

Pulshöjande träning för hela kroppen! BODYVIVE är en blandning av konditionsträning och styrketräning med funktionella övningar – ett pass som ger dig sprudlande energi, kondition, smidighet och styrka. Perfekt för dig som är ny på gruppträning eller för dig som vill träna med en lägre belastning på kroppen men passar också dig som vill ha ett effektivt träningspass för hela kroppen! Ett 45 min och 30 min pass

CORE

Core betyder “kärna”, och core-träningen inriktas därför främst på övningar för kroppens mittparti. Dessa delar är centrala för att skapa balans och styrka i kroppen, något som är bra för såväl hållningen som för att hålla kroppen stark och skadefri. En träningsform för att undvika ryggproblem m.m. I corepasset tränar du även lår,stuss och armar. 30 min pass.

CIRKELFYS

Är ett högintensivt pass med funktionella övningar där variationen på passen är hög. Här är fokusen på rätt teknik av en aktiv instruktör med ett härligt gäng där alla är sedda och med.Här kan man också utgå från sin egen förmåga i passet med mycket glädje,hög puls och hivefive i luften. 45 min pass.

CYKELPASS

Vi erbjuder ett antal olika cykelpass i veckan. Vi har cykelpass från intensiv till lägre puls eller mer styrka. De flesta passen är på kvällarna där vi cyklar i 45 min.Här trampar vi till takt till musik med engagerade instruktörer som ger härlig energi. Cykelpass är bra förbränningspass.

Vi erbjuder även morgonpass kl 06.00 för möjlighet att träna innan jobb/skola till en instruktör som är morgonpigg och älskar att sjunga.passet är 30 min. Efteråt går vi ut och äter frukost tillsammans till framdukad buffé.

Core/Cykel 30x30min

BODYVIVE/Cykel 30x30min

BODYPUMP™

En förkoreograferad klass där du tränar kroppens alla större muskelgrupper. Du använder skivstång, hantlar och din egen kroppsvikt och avgör själv hur tunga vikter du vill ha. Möjligheten att anpassa träningen efter din egen förmåga gör att du kan träna BODYPUMP oavsett träningserfarenhet. 55 min.

HATHA YOGA™

Hatha yogan ger dig smidighet, balans, välmående.

Hatha yoga är den i Europa mest kända formen av yoga, där man föreställer sig att man kan skapa balans i kroppens ”energisystem” för att uppnå fysisk och psykisk hälsa och utveckling Stavelsen ha betyder solen och tha månen.

Ordet yoga betyder förening, förening av både kropp och själ. Alla kan utöva hathayoga oavsett ålder , krämpor man anpassar rörelsen till varje enskild individ.

FUNKTIONELL TRÄNING™

Funktionell styrketräning innebär att man, förutom styrka, utvecklar rörlighet, balans och koordinationsförmåga med övningar som aktiverar många olika muskler samtidigt, till skillnad från klassiska bodybuildningsövningar som t.ex. bicepcurls, där man är ute efter att isolera en eller två muskelgrupper vid varje övning. Med denna träning är målet att uppnå en funktionell kropp för ett specifikt ändamål och inte att bygga muskelvolym – vilket är vanligt för många styrketräningsutövare och bodybuilders.

TABATA™

Tabata är en form av högintensiv intervallträning, HIT där du på kort tid kan uppnå väldigt stora träningsresultat. Träningsformen är smart upplagd då du blandar högintensiva övningar med korta vilor under en förutbestämd tid, ofta 4 min.

BALANS/RÖRELSE

Ett pass inriktat till seniorer där vi fokuerar på rörelse,puls och balans till bra musik för att stärka sinnena. Vi använder även redskap som hantlar,skivstänger eller gummiband för att träna våra muskler så vi blir starkare och förebygger benbrott. Här får ni uppleva en instruktör som älskar sitt pass och har ett bred musikintresse. Det är viktigt att boka sig för att få plats. Passet är 45 min.