Gruppträning

Vi Älskar gruppträning på Träningspasset Tollarp. Varje vecka erbjuder vi runt 30 pass med olika funktionella ändamål. Vi erbjuder både Morgonpass, lunch- och kvällspass för att alla ska ha möjlighet att ta del av vår härliga gemenskap. Vi har gruppträning i vår spinning sal, aerobicssal i boxen och utomhus. Läs om våra pass nedan och boka dig sedan obegränsat i vår app 2 veckor framåt.

Passbeskrivning

Spinning: 

Under hösten 2020 investerade vi i 19 nya cyklar från märket Bodybike, på dessa kan du även ladda ner appen Bodybike och tracka alla dina pass. Där kan du avläsa tider, watt, RPM, zoner, Distans och kalorier och därför se dina framsteg i träningen. 

Just nu erbjuder vi 14 spinning pass i veckan, varav 3 morgonpass och 1 lunchpass med olika instruktörer. Eftersom vi förtillfälligt inte kan köra fulla pass pga. Restriktionerna erbjuds det två 30 min pass varje kväll istället för 45 min pass som vi vanligtvis brukar ha. Vi erbjuder även 30 min morgonpass kl. 06.00 för möjlighet att träna innan jobb/skola. Efteråt äter vi en framdukad frukostbuffé tillsammans i vår lounge. 

Spinning är skonsam konditionsträning och passar alla, här anpassar du passet efter din egen förmåga. Häng med på ett spinning pass och upplev vår härliga energi. 

Utomhusträning:

Under Vår, Sommar och Höst erbjuder vi Utomhusträning i olika former. Utanför gymmet har vi en gräsplätt där vi tar ut en högtalare så vi även kan spela musik. Här kan vi köra allt från Tabata, cirkelfys, Rumpa/Lår och WOW. 30 min pass. Bokning sker som vanligt i vår app och instruktören kan checka in deltagarna på passet så man slipper gå in på gymmet. 

Detta är ett utmärkt sätt att känna gemenskap, glädje och gruppträning på i dessa tider utan att behöva känna att man måste vara inomhus med andra människor.

Balans och rörelse – Seniorer: 

Ett pass inriktat till våra seniorer där vi fokuserar på rörelse, puls och balans och glädje till bra musik för att stärka sinnena. Vi använder även redskap som hantlar, skivstänger eller gummiband för att träna våra muskler så vi blir starkare och förebygger benbrott. Varje måndag och fredag kl. 09.00 samlas alla seniorer med en glädjefylld instruktör och kör 60 min träning. Efteråt samlas vi ofta i loungen, växlar några ord till kaffe och frukt.

Bodypump: 

Är en gruppträningsform som utvecklats av träningsföretaget Les-Mills. Bodypump är en styrkeinriktad träningsform där du använder stång och fria vikter till förkoreograferad musik. 

Fokus på låga viktbelastningar och höra repetitioner. Du tränar upp styrka och uthållighet i hela kroppen på ett enkelt, utmanande och framför allt roligt sätt. 

Passet är 60 min långt och liksom alla Les-Mills program släpps var tredje månad ny musik och koreografi. Här anpassar du också efter din egen förmåga och alla är välkomna oavsett vilken träningserfarenhet du har. 

Core: 

Core betyder ”kärna”, och core-passet inriktas därför främst på övningar för kroppens mittparti. Dessa delar är centrala för att skapa balans och styrka i kroppen, något som är bra för såväl hållningen som för att hålla kroppen stark och skadefri. 30 min pass med fokus på bålstyrkan, utmanande för magmusklerna och din inre kärna. Passet passar alla och här erbjuds det alternativa övningar om du inte skulle klara av en viss position.

Rumpa lår:

Är ett pass med fokus på att träna rumpa och lår. Här tränar vi med olika intervaller till flera olika funktionella övningar som stärker benen. Vi använder allt från stepbräda, vikter, stänger och gummiband på detta pass. Här bjuds det på 30 min härlig stämning och passet passar alla.

Tabata:

Är en form av högintensiv intervallträning, HIIT där du kan på kort tid uppnå väldigt stora träningsresultat. Träningsformen är smart upplagt då du blandar 20 sek högintensiva övningar med 10 sek korta vila under en förutbestämd tid. Varierande 30 min pass med olika funktionella övningar för hela kroppen. Passet passar alla. 

Cirkelfys:

Är ett högintensivt pass med funktionella övningar där variationen på passen är hög. Här är fokusen på rätt teknik av en aktiv instruktör med ett härligt gäng där alla är sedda och med. 30 min pass med olika intervaller. Här är alla välkomna och du utgår efter din egen förmåga. 

Hoistcirkel:

Är ett styrkepass på 12 utvalda Hoistmaskiner. Här tränar vi hela kroppen på 30 min och kör 3 varv totalt. Hoistmaskiner erbjuder de allra senaste inom träningsredskap och uppskattad världen över för sina unika och följsamma ergonomiska träningsrörelser. En instruktör är med och hjälper alla att träna rätt till musik och en härlig gruppdynamik. Här finns det risk för att uppleva högsång och några galna danssteg av instruktören. Passet passar alla oavsett om du är nybörjare eller vältränad.

Funktionell Träning:

Är ett ”Crossfit” inspirerande pass med fokus på att förbättra din teknik, styrka och uthållighet inne i Boxen. På detta pass lär du dig tekniken från grunden och blir stark i funktionella övningar såsom knäböj med stång, marklyft, frivändningar och flera andra ”Crossfit” övningar. Passet är 60 min och byggs upp med uppvärmning, teknik och därefter en WOD (workout of the day). Varierande och olika pass varje vecka. Det spelar ingen roll om du är nybörjare eller är bekant med gymmet, alla är välkomna att lära sig grunderna. Passet hålls av en utbildad ”Crossfit” instruktör med certifikat. 

500 i boxen: 

Är ett 30 min pass med fokus på att göra 500 repetitioner. 5 olika funktionella övningar byts ut varje vecka och du kör 100 repetitioner på en omgång med de olika övningarna. Utmanande, roligt och högintensivt. Passet passar alla och leds av en aktiv instruktör som ser till att alla har en bra teknik under passet.

WOW – Workout of the week: 

Är ett HIIT pass med nya upplägg varje vecka. Du vet aldrig vad som väntas och passet kan vara med eller utan redskap. Byggs upp med olika intervaller, övningar och antal set/reps inom olika tidsintervaller. Kondition och styrka för hela kroppen. Passet är 30 min långt och körs både inom- och utomhus. Högintensivt som passar alla nivåer. 

Yoga Soft/yin:

Detta är en lugn yoga klass som passer alla. Vi jobbar med våra andetag i bade sittande och stående positioner. Fokus på andetag, balans samt att bygga upp den inre djupa muskulaturen i kroppen. Vi jobbar även längre i visssa positioner. Alla klasser avslutas med vila/savasana, då kroppen får ytterligare en möjlighet att återhämta sig i lugn och ro. Passet är 60-75 min. 

Yoga Hatha Flow

Detta är en dynamisk yogaform där andning sammanvävs med rörelser i ett skönt flöde mellan olika positioner. Det finns också inslag av mer statiska, klassiska yogaövningar där fokus är att bygga upp styrka och smidighet i muskler och kropp. Hatha Flow avslutas med savansa för återhämtning. Passet passar alla och är 75 min. 

Boxercise: 

Här får du utlopp på att ta ut all din energi med boxningshandskar och mitsar. Energifyllda varierande pass med fokus på pulshöjade och olika slag. 45 min pass där endorfinerna sprudlar efteråt. Passet passar alla och oftast jobbar man två och två. 

Just nu är detta pass under paus då man står för nära varandra. Åter igen när restriktionerna tillåter oss.